Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

UNDERSÖKNING OCH OPERATIVA INGREPP AV SKÅNSKA DIALEKTEN.

Talcentrat vilket styrs av "wernickes area" (temporailoben)
tyder på nedsatt  talförmåga i den skånska  dialekten pg av
skador  i  Brocas  del av hjärnans " Gyrus frontalis inferior"
vars Brocas afasi medger  denna  grammatiska  brist av tal-
störningar,varvid lilla hjärnan (Cerebellum) och storhjärn-
an (Cerebrum) medverkar i sin frånvaro.

Fakta : Talcentrum "Brocas " utgörs  av  det sensoriska tal-
centret, eller " Wernikes fält " i  en  associationskedja med
"Gyrus angularis" samt "Fascicuius arcuatus"

I svårartade fall av denna dialektala störning,är det endast
operativa ingrepp som komma ifråga, vilket innebär att ett
plaströr  förs  in  genom  strupe  och svalg, vilken  utvidgar
strupkanalen så att syre tillförs.

I vad  halsmandlar och polyper  beträffar  har  det däremot
visat sig inte äga någon  förändrande  effekt  vid  kirurgiskt
avlägsnande av dessa.
-




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 963 gånger
Publicerad 2017-04-27 05:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP