Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
April 2017


Körsångarna

Hör strävsamma toner mot taknocken fly
när kören ska öva och lära
och lyssna på körklangen uppväckt och ny
och njut av hur rösterna bära.
Nu ljuder musiken fast lindrigt ren
och låtarna stapplar på krumma ben
med stämbanden skapar vi lycka
vad kritiker än månde tycka

Vår intonation är approximativ
och rytmen är rätt ungefärlig
men det är ok i ett körsångarliv
ty all perfektion blir förfärlig.
Ur struparna stiger ett mäktigt ljud
med kraft att förföra och prisa Gud
förunderlig är väl mystiken
som bor i den sjungna musiken




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 340 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-04-28 22:01



Bookmark and Share


  Syrran77
Associerar till fåglarnas sång i nyväckt vårglädje. Skön rytm i texten.
2017-04-28
  > Nästa text
< Föregående

Rafael