Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår relation.

Beslutsångestbulemi
Taktlöshet i kommunikation
Riskminimeringskatastrof
--Så är min diagnos för oss

För ingen kan leva utan risk,

en relation, frisk, måste någon gång va sjuk,
axla större ansvar än den mäktar med,

ledas av en känsla in i okänd mark,
kännas vid det där och kämpa mot,

svälta som ett fattighjon på bröd
trött av sympati

och vara stark
där allting annat runt omkring är dött.

Vara vitt där det är retrogult,
matt kunna följa viljan i en sinnlig nyck,

vakna med ett uppskrämt ryck var natt,
unna det som med fult har begåvats på alla vis,
vis på alla dumma sätt,

mätt trots längtan, mättnad oförlöst,
imitera lättnad fast den är trött,

i rummet nedsläckt av förkolnad fantasi
hitta fel och verklighet bland alla rätt.

---

Den relation som inte klarar sånt
är bara prat, en falsk profet

Den tyglar inga hinder alls,
som stjälkens hals det vissnar snabbt
besegrad av naturligheten i ett ord,

har inte kraft, är bara fet.




Fri vers (Fri form) av Botox
Läst 715 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2017-04-30 12:04



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den verklighet vi lever i men faktiskt skyggare ifrån.
Det är avgjort bättre att se sanningen och ha en levande kommunikation, då undviks - som du så bra uttrycker det, "falsk profet"
2017-05-16

  ninfea VIP
"Mätt trots längtan" ja, den är tung att hantera om så bara i ord.
2017-05-15

  lodjuret/seglare VIP
Har just undrat över var alla 'insändare' tagit vägen. Är det där de är numera? 'Osmarta människor har inte smartphone' borde väl kunna vara en passande slogan. Frågade en tjej med Aspbergers syndrom om varför hon inte skaffat en än. Och fick svaret 'den stjäl tid'. Jaså, är det därför jag inte har någon. Men kramdjur går nästan lika bra. De är små i maten, vill inte ha nya kläder jämt och 'svarar inte emot'... Min replik har annars varit, på nästan vilken häpen fråga som helst, att jag är 'otillräckligt smart' för att kunna passa in i en sådan samling. Men hennes replik var väl egentligen ännu bättre?
2017-05-13

  henke_r
Lägg upp denna text på Facebook om du har konto där. Alla dessa snuttifierade fasadmänniskor skulle behöva ta del av dina kloka ord. Vasst skrivet!
2017-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Botox