Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gubben Pettson blev sjuk.

Inlagd på sjukhus
njurcancer och lungmetastaser
det var vad han hade.
Träffa honom ofta,
de pass jag jobbade, ville jag
ansvara för honom.
Jag var den enda
manliga uskan på avdelningen.
Jag blev nog som Findus för honom,
vi pratade mycket, killsnack ni vet.
Terminen började och jag återvände
till min sjuksköterskeutbildning.
Jag mötte en uska på bussen.
Hon sa Gubben Pettson saknar dig.
När jag jobbade extra i oktober,
hade Pettson dött.




Fri vers av Demander
Läst 217 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-04-30 19:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Demander
Demander