Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där orden inte längre är allenarådande

Det behövs inga ord längre

allt är inombords och ryms i våra blickar

 

minns du tiden när vi delade ögonblick med en enda blick

när natten var puls

och sommaren lika lång som ett halvår

 

när jordgubbar på torget fick bli vår lunch

då ögon och läppar ändå mättades med känslor

när fingrar kunde löpa längs din tinning

och Amundön bara var en picknick bort

 

minns du promenaderna vid Sagsjön

när ljuset var lika strålande som dina ögon

klockan var obefintlig och bilen tog oss till nya hamnar

 

minns du när vi förlorade oss på uppstuds

lät morgonen bli vår egen

och bussen fick vänta?

 

när den japanska restaurantens fondue

och sångerna en valborg

lade pärlband av minnen längs våra vindlingar

 

associationer dit

många år senare

 

och jag vet att det är flätverk av hågkomster

som binder vår krans av passion

som bär vår håg på gullstol

på våra bara händer

 

sammanflätade

med våra blickars fog

 

© Birgitta Wäppling, 30 april 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-01 11:15



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Vacker text
2021-05-22

  Maria Marängsviss VIP
Du målar skickligt och ömsint, mjuka bilder om kärlek, utan att bli banal,
"allt är inombords och ryms i våra blickar" "ett flätverk av hågkomster" "vår krans av passion"
Ljus och hopp! I hänryckningens tid. :)
2017-05-02

  Maria Marängsviss VIP
Du målar skickligt och ömsint, mjuka bilder om kärlek, utan att bli banal,
"allt är inombords och ryms i våra blickar" "ett flätverk av hågkomster" "vår krans av passion"
Ljus och hopp! I hänryckningens tid. :)
2017-05-02

  Mymlan58 VIP
Innerligt och minnesvärt!
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP