Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det finns inga ord längre

Det finns inga ord längre på utandningen

allt är inombords men ändå inte greppbart

 

när syret rämnar

tycks världsalltet röra sig

 

hon är i sin lilla kub

alveoler från att beröra minuterna omkring henne

 

det är inte så att blåsorna brister

de bara tar paus och kommer igen senare

 

 

och hon svarar på inandningen

innan luften ännu en gång

 

rämnar

 

och hon blåser långsamt ut stavelserna

ser hur bokstäverna virvlar framför henne

 

för att ta sats på nytt

när hon tar ny luft

 

det gäller att överrumpla de ljudade orden

och uttala dem medan tid är

 

© Birgitta Wäppling, 3 maj 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 390 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-06 09:30



Bookmark and Share


  Maria Marängsviss VIP
Tycker om den här. Den inspirerar mig. Speciellt de avslutande sex raderna är så fina. :)
2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP