Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

och när hon skriver målar minnena sina egna stråk

och hon vet inte varför morgonen stannar

men ett vet hon

 

hon återvänder alltid till stranden

där vågorna sköljer tidens rum från tankar

där de en gång dansade quickstep med nakna fötter mot snäcksand

där tyngden av deras kroppar fick skapa sina egna nymodiga mönster längs slätspolad sandpannå

 

och rörelserna tilläts att teckna sin egen kroki i tandem,

slog fram strecken i tvära kast mot underlaget

lät sirliga vindlingar få uttryckas

i sprittande åtbörder

 

det är lä nu i bergsskrevan

en liten bit bort rör sig kvanne och strandkål i vinden

deras hud hämtar sin värme från solstekta klippor och från

          den återkommande rörelsen

 

inte ens segelbåtarna lite längre bort

förmår hamna i bildens okular

 

de har slutit sina ögon

i vördnad

 

för stundens närvaro

 

© Birgitta Wäppling, 1 maj 2017

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-02 20:27



Bookmark and Share


  walborg
Stämning och närvaro - sinnligt vackert
2017-05-03

  Maria Marängsviss VIP
Jag fastnar för inledningen. De första tre raderna är ljuvliga. Sensuellt och vackert diktat.
2017-05-02
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP