Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Belägrad stad

 

Idag lever jag i en krigszon

Min stad är en belägrad stad

Poliser och avspärrningar överallt

Nazisterna tågar på första maj

Historielösa arga unga män

och ett fåtal vilseledda kvinnor

för det drygt åttioåriga arvet vidare

från en galen mustaschprydd man

vars vision var det ”tredje riket”

 

Ett skådespel för ögat

med mängder av fladdrande fanor

likt trettiotalets nazistparader

med hakkorsflaggor överallt

Med försök att stolt räta på ryggen

undviker de att möta åskådarnas blickar

för djupt därinne finns en rädsla

En rädsla de inte vill avslöja för sig själv

eller inför grannen i paraden

 

Deltog inte dessa personer

i skolans historielektioner?

Var de inte närvarande

vare sig fysiskt eller psykiskt?

Varför har de som vuxna vägrat

att fylla den tomma svarta

historielösa avgrunden

med relevant information om vad

nazism egentligen står för?

 

Går det att bara blunda och leva vidare

med hatet bubblande inombords?

Frågorna är många men svaren få

 

Min stad är en krigszon

Nazisterna marscherar

 

© Kjell Åhsberg

 

 




Fri vers av Kjell Åhsberg
Läst 224 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-01 14:01



Bookmark and Share


  Chawa VIP
Det är en otäck känsla du förmedlar, om än du gör det riktigt bra, så är detta djupt beklagligt och obehagligt.

"... för djupt därinne finns en rädsla..."

- häri ligger svaret i hur all ondska föds...



2017-05-04

  Ann V Åhsberg VIP
Mycket bra skrivet, du förmedlar verkligen känslan denna dag precis som det var!
2017-05-02

  Bo Himmelsbåge
Jaa... mycket ruskigt att denna nazistiska kvarleva från Andra Världskriget, då nazisterna var på god väg att bomba sönder hela världen, förutom dem de eldade upp direkt i lokala krematorier, åter fått luft under sina(kamouflerade) nazistiska svarta dödsvingar! Får de åter makten, (vilket Gud förbjude) blir det säkert atombomber de kastar omkring sig, vilket betyder slutet för denna planet!
Det är verkligen på tiden att dessa aningslösa ungdomar, som av någon obegriplig anledning glorifierar våldet,
att läsa Vår Historia, så att inte samma katastrofala misstag, återupprepas igen! Om inte av annat med hänsyn till sina egna barn, kärestor o föräldrar, samt sig själva!
VILL DE DRABBAS AV FÖRINTELSEN IGEN!
Mycket viktig o angelägen text...
även om en del inte vill fatta den...
Försök!!!
2017-05-02

  ULJO
Har tagit upp detta ämne i många av mina texter och fått mycket kritik för det. Men kampen för fred och frihet får aldrig stanna. Tänk att det faktiskt finns de som tror att förintelsen bara ett påhitt. Ruskigt att höra.
2017-05-01

    ej medlem längre
Usch, ruskigt!
Många unga går sina egna vägar i trots mot allt och alla
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg