Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sken

solskenet genom badrumsfönstret
en liten stund tillät jag mig
att bara kisa
knapp minut, utan att slösa
sekunderna, helt där

Du, jag missade det inte
det var ljus, det var ljus
just innan hade jag varit tillsluten
nu, helt kort, fick jag spricka upp

som äppelträdens knoppar
som kastanjen snart och rapsen
visst anar jag ett Kosmos; du är givaren
allt har sin plats
och mina händer må öppnas

ja, så kort var det, sedan
slet jag mig loss från skönheten
kanske är nåden för statisk för mig
kanske är Kaos för starkt

skapa i mig en ny ryggrad
en hållning att gå genom snåren
skapa mig i en strimma av ljuset
en dagsländas typ av evighet




Fri vers av Marta
Läst 302 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-01 21:54



Bookmark and Share


  cilax VIP
gillar mycket
2017-05-03

    ej medlem längre
Vackert, ärligt, insiktsfullt. Fint.
2017-05-01
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta