Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resa i Rom: Dessa gamla gator

 

 

Dessa gamla gator och hus

drar mig till dem.

 

När jag kom till detta Rom 

var det som ett ödet

drog mig i hela min varelse.

 

Natten fick gatstenarna

att glänsa på piazza Farnese.

 

Var det som om natten

omsluta mig.

 

Jag kände att jag var mitt i historien

av det kristna arvet.

 

Med casa de Brigidas fasad 

i bakgrunden.

 

Som gör att jag känner mig

nära det kristna.

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-05-01 23:56



Bookmark and Share


    jaybird
"Jag kände att jag var mitt i historien

av det kristna arvet."

Barbariets motpol. En skön beskrivning av högstående kultur. Välskrivet.
2017-05-06

  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla i din beskrivning...
2017-05-05

    ej medlem längre
Fin upplevelse av resan!
2017-05-02
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP