Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett solregn... En akvarell... Ett livets färgspel

Solens regn
tvättar bort
ruinerade dagar
spolar allt rent
hela den gråa
gråtande världen
ger livet nya färger
för morgondag[g]en.

Varje droppe
varje stänk
som faller ner från solen
sopar bort
det evigt gråa
från tiden innan
det mörka och tunga
som hängde i molnen
från ovan.

Med nattens varje tvivel
tvättat bort
får livet plötsligt flera färger
en helt ny glans.

Med drömmens blick
vi vaknar upp
till morgondagen
med solens livsregn
pärlor i tusen färger
överallt.

Fördelat till flera
igenom prisman i ett öga
med miljarder andra små nyanser
och skinande chanser.

Som ett vattenfall
av miljarder penslar
faller ner
och blomstrar ut
över jorden.

Som en akvarell
av ljus och vatten
har penslats fram
till trolska under.

En helt ny dag
har spolats fram
och penslats över
i solskenstårar
och skuggors spel
en solskensakvarell
fast utan vatten
med bara ljus
när allt är klart.

Som rör sig framåt
över vågor
droppar strålar
sfärers regnande musik
med färg och ljus.

Har målat fram
morgondagen
till en helt ny strålande värld
med flera färger
för oss att bära
känna leva
drömma sjunga...
krypa in i
denna jordiska tavlan
med världens alla gömda färger
uppenbarat
med ett enda
glödande pensel-streck.

Fånga livets hemliga färger
i hand och hjärta
röra ut dom
med hela världen
blanda om dom
till helt andra
som aldrig har funnits

förrän nu.




Fri vers (Fri form) av Verner Forsman
Läst 361 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-03 18:51



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Helt underbart sjunger med i texten
ljuset flödar
2017-05-03

  Marita Ohlquist VIP
Från mörker till ljus!
2017-05-03

  Bengt H VIP
Bra flyt. Mycket lättläst.
2017-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Verner Forsman
Verner Forsman