Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barmhärtigt mönster

Kasta tillbaka honom i tiden,
pojken jag var i mitt minne.
Kasta honom snyggt,
runt lummiga träd,
för att han ska landa mjukt,
en bra bit ifrån spett och klippor.

Jag är ingen åsna.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 272 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-05-02 11:31



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Fast en åsna kan vara bra envis och det är väl inte så dumt...
2017-05-05

  Eva Helene VIP
Vädjande ord som gör ont och berör!
2017-05-04

    ej medlem längre
I min tolkning är det ord från en som känt mycket smärta. Mycket vackert uttryckt och jag tvivlar starkt på att någon skulle ta dig för en åsna.
2017-05-04

  i af apa
Åsnan är aldrig pojke. låt färden gå mjukt

intressant loop!
2017-05-03

  bumerang

Liksom en vädjan. Till vem?

Kasta är ett dramatiskt ord
i sammanhanget.

Åsnan sägs vara dum och envis.
Liknelsen verkar väldigt onödig.

Möjligen som bekräftelse på motsatsen.
Revansch. ?

Mina tankar utifrån min värld om din dikt.


Nu som vuxen.
2017-05-03

  KattenKin VIP
Jag är ingen åsna heller, det trängs för många såna i strikta boxar, så jag bokmärker dessa befriande klokord.
2017-05-03

  Ewa-Britt Nilson VIP
Börja om från
början när livet
var en fest, kanske
bäst, vem vill inte vara
där igen som gäst...
2017-05-03

  Stefan Albrektsson
Mycket vackert och sentimentalt (i den goda bemärkelsen av ordet, alltså inte slisk-betydelsen). Andra raden är så stor!! Snyggt!
2017-05-03

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text som slår an en känslosträng i mitt inre!
2017-05-03

    ej medlem längre
Du är en glödlykta +
2017-05-03

  Lars Hedlin
Mycket bra,,,
2017-05-02

  Janina Kaminska
Ja, endast de vackra minnena bevaras
2017-05-02

    ej medlem längre
Minnen som sargar och sårar vill man inte återuppliva, bara de som var behagliga!
2017-05-02

  Marianne Räf
Å, du är inget annat djur, heller .... Utan, människa som, väl, är
Ultimativet, bland Naturens
Kategorier ! Att vara.
2017-05-02

  ULJO
Tryggt och säkert med en mjuk landning.
2017-05-02

    Sefarge VIP
Minnesbetor
genom tid
och rum?
:)
2017-05-02
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper