Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt rike är inte av denna värld

Förhäxad som flugan i spindelns nät, då
Lögnare och glidare ringer i klockorna
Om du har mer än ett namn
Så har du rätt att göra uppror

Står vild och otålig vid stämpeluret
Natten har pågått för många dagar nu
Om du har mer än ditt yttre
Så svara snabbt - för kön är lång

Märkt av boskapsskötarnas järn, och
Råttorna som biter genom lädret
Om du har mer än hunger
Låt lågan tända dig

Straffade för vad vi gör
Och straffade för vad vi inte gör
Himmelriket är ett skratt som förlänger livet
Och det finns ingen gudomlighet mer

Springer i offerlammens skock
Fallna änglar följer oss
Till ängslans grindar
Och sprider sina vingar över oss

Över nya himlar och en ny jord




Fri vers av Arvast
Läst 246 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-02 22:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Arvast
Arvast