Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blomsterklädd kulle

Till blomsterklädd kulle
dit vill min vandring gå
Kring solljus och värme
där himmelen syns blå

Där vill jag möta vänner
en tös på tu man hand
Vid dansen där på ängen
två hjärtan sätts i brand

Där dansar vi så länge
som ingen gjort förut
Likt älv frökens sägen
tar dansen aldrig slut

Jag plockar en blomma
och sätter i ditt hår
En stjärna från skogen
som kärleken förstår

Vi dansar över slätter
där rågen böljar fritt
Två svartvita hästar
ses rida bort i skritt

Kring varje litet steg
vi följer deras fart
På ängen den gröna
ett liv så underbart

Jag tar dig i min famn
och smeker din kind
Vårt öde är bestämt
vid kvällens svala vind

Till blomsterklädd kulle
vår vandring går ibland
Vi söker atmosfären
där vi knöt kärleksband

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 521 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-09 07:58



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
När du skriver en visa och ändå väljer att kalla texten för limerick, då är det väl själva pipsvängen också om en sådan här berättad saga kallas tanke. Du har ju tur som en tokig att någon stackars läsare vill tonsätta eländet också. Annars kunde en ju tycka... Här tog luften och pennan slut, dessutom är det fika strax.
2017-05-11

  Janina Kaminska
Vacker lyrik.
2017-05-10

  Salvation Pepper
Behagligt.
2017-05-10

  Ingrid Trolle
En underbar dikt
om kärleken och
naturen med så
fina rim
2017-05-10

    ej medlem längre
Vackert minne från naturen där kärleken slog ut i blom!
2017-05-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Natur- och kärlekslyrik går hand i hand i superba rim.
2017-05-09

  Marianne Räf
Underbar kärlekslyrik !! <3
2017-05-09

  Lars Hedlin
Jätte fint :)
2017-05-09

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text som förmedlar kärlek och vänskap!
2017-05-09

    ej medlem längre
Så fin.
2017-05-09

    ej medlem längre
Åh, att få dansa till dina ord och andas doften från den där blomsterklädda kullen - vilken lycka.

2017-05-09

  M.Eta
Fin naturvandring!
2017-05-09

  Niliboy
Din text blommar, till glädje för dem som läsa!
2017-05-09

  StinaJ VIP
Ja, så vackert och fint poetat både i bild och ord.
2017-05-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO