Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lyckohjulet

Kom snurra på hjulet
och vinn några klöver
En ask med fin choklad
och annat du behöver

En nallebjörn så mjuk
med byxor av läder
Kanhända en docka
med nystrukna kläder

Kom snurra lyckans hjul
och vinn en karamell
Du kanske får ett frispel
om du är riktigt snäll

Du kanske vinner priset
det största av dem alla
En elefant med dragspel
som spela kan och tralla

Kom spela på mitt hjul
vinn det du drömmer
Du kanske blir förmögen
så sorgerna du glömmer

Kanhända du vinner
en resa till en strand
Då kan du bjuda vännen
du håller hårt i hand

Kom snurra på hjulet
och vinn några klöver
Din lycka blir dig given
till sådant du behöver

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 724 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-05-08 06:05



Bookmark and Share


  Nils-Robert
En dikt som ger mig associationer från min barndom när jag hoppades på vinst vid chokladhjulet.
2017-05-11

  Lars Hedlin
En bra text om livet
2017-05-09

  ResenärGenomLivet VIP
Kan vara kul att testa på någon gång...
2017-05-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Tivolit och livets lyckohjul, i bra rimmad dikt! Inte vinst alla gånger, men man kan ha tur ibland.
2017-05-08

    ej medlem längre
En underbar text med varma undertoner.
2017-05-08

  Anya VIP
Härligt snurrande. Många lotterier både i livet och på tivoli.
2017-05-08

    ej medlem längre
Lyckohjul har alltid fascinerat mig. Ändå är det ju inte så märkvärdiga saker man kan vinna (oftast) men din trallande och spelande elefant skulle förstås vara kul att vinna! Rimmen sitter som de ska!
2017-05-08

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om livets lotteri!
2017-05-08

  Salvation Pepper
Trevliga trevligheter. Nöjesfält har något mycket lockande.
2017-05-08

  Niliboy
Ja, va fint. Själv skulle jag tänka mig kunna spela på lyckohjulet, det är mer
Gott i det å inte så fagra löften!
2017-05-08

  lodjuret/seglare VIP
Du ser går att skriva om allt, såväl kärlek som om sött och salt, choklad och romerska bågar, sedan läsaren sockrar eller sågar, även det som inte alls är lika ballt.
2017-05-08

  Marianne Räf
Ett tema, som går att utveckla mkt!
Elefanten var rolig ! ;)
2017-05-08

    Lars J
Mera rim i dagens dikter, bra!
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO