Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets vatten

Ett vatten slipar stenen
och stenen blir till sand
den sanden renar vatten
och tvättar rent min hand

Ett vatten dricker livet
den släcker strupens törst
och livet närs i vatten
den händelsen är störst

Ett vatten döper barnet
vid runda funtens häll
och barndom blir mandom
hör kärlek denna kväll

Ett vatten föder blomman
som växer på vår mark
en maskros växer snabbt
blir vacker och stark

I vattnet simmar fisken
och blir till våran mat
den tillreds gott och väl
serveras på ett fat

Ett vatten fraktar båten
på världens stora hav
en resa mellan länder
ett minne så det gav

Ett vatten faller stilla
från himlens höga höjd
det ger oss våran näring
och gör mig glad och nöjd

Ett vatten kan ej torka
ty då tar livet slut
ett vatten ger oss livet
så lev det nu och njut

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 414 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-04 06:18



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Så bra skrivit
2017-05-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Vatten vårt
viktigaste
livsmedel.
Det skulle vi
vara rädda om...
Än vi har kvar...
Men grundvattnet
sinar...

2017-05-09

  ResenärGenomLivet VIP
Ja, vatten ger liv...mycket fint rimmade verser...
2017-05-05

  Chawa VIP
Vatten har en intelligens, som vi bör lyssna på med största respekt.
2017-05-05

    Elisabeth Nilsson VIP
Utan vatten, inget liv! Bra diktat om detta ämne. I fint rimmad text, som alltid.
2017-05-04

  Salvation Pepper
Uppfriskande diktat.
2017-05-04

    ej medlem längre
Det är en stor nåd att ha tillgång till friskt vatten. Man önskar att det vore alla förunnat. Bra, säkert rimmat som alltid.
2017-05-04

  Anya VIP
Fint om det livsgivande vattnet. Bra knorr på slutet. Jag ska leva och njuta idag. Tack för påminnelsen.
2017-05-04

  lodjuret/seglare VIP
Texten känns litet fyrkantig i sitt uttryck. Nu dricker jag själv inte alkohol så jag vet inte om sprit skulle kunna skänka mer än lust till just törst. 'Vatten är gott när du är törstig' känns som en mycket gammal slogan någon väl tänkt och skrivit. Hårt vatten lämnar en mer torr och bitter i eftersmaken än mjukt vatten gör. Vilket alltså är mer 'gott' att dricka. Skrivandet ger mersmak, likt läsande stundom gör.
2017-05-04

  Marita Ohlquist VIP
Underbar hyllning till vattnets betydelse i olika sammanhang!
2017-05-04

    ej medlem längre
Poesi med filosofiska tecken - detta är en dikt att ta till hjärtat och glädjas åt.
2017-05-04

  StinaJ VIP
Mycket fint framfört om det starkaste av elementen, vatten.
2017-05-04

  Niliboy
Mycket fint, som en saga å Jesus säger ju att jag är livets vatten, den som kommer till mig skall aldrig mer törsta!
2017-05-04
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO