Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Frihet är ........

Frihet är då höstlöv
blåser runt på marken
när änderna så gulligt
blir matade i parken

Frihet är då orden
talas och får kraft
när sommaren bjuder
på nygjord hallonsaft

Frihet när fåglarna
med vindarna får fart
när vatten rinner stilla
med älvarna så klart

Frihet är då vänskap
kan idkas utan krav
när hjärtan öppnas upp
från instängdhet och kvav

Frihet är då kärleken
bubblar som den vill
när kärleken är äkta
och tiden stannar till

Frihet är då barnen
leker utan krav
när vågorna gungar
på ett öppet hav

Frihet är då fången
släpps ut ur sin bur
när klockorna klingar
och visan sjungs i dur

Frihet är en självklarhet
och borde vara så
att det ej gäller alla
känns svårt att förstå

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 631 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-03 15:22



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Denna frihet får mig att öppna min själ och ropa ut min glädje över livet själv.
Frihet att få älska , känna, vidröra , gråta och må gott.
2017-05-07

  ResenärGenomLivet VIP
Många sidor av friheten...mycket bra sista vers...
2017-05-05

    ej medlem längre
Ännu en gång blir jag sådär rörd över dina ord. Vi vet ju alla att det är just så och du kan verkligen ge ord åt det.
2017-05-04

  lodjuret/seglare VIP
Stod det en gång, på affisch eller i sång, 'Frihet är det bästa ting, som sökas kan all världen kring'? Jag är böjd att hålla med om vad som sökas kan. Oavsett det görs av barn, kvinna eller man. Skrivandet håller i alla fall här hov, om än det inte precis ber om lov.
2017-05-04

  StinaJ VIP
Fint framfört om friheten, som för en del inte är en självklarhet.
2017-05-04

  Ingrid Trolle
Så helt och fullt ut
du så målande beskriver
och påminner om Friheten!
2017-05-03

  Nils-Robert
Den sista versen sätter ordet "frihet" i sitt djupare sammanhang.


2017-05-03

    ej medlem längre
Många fina händelser och upplevelser som en definition på vad frihet är!
2017-05-03

  Janina Kaminska
Vackert om friheten.
2017-05-03

  Niliboy
Ja, vi älskar friheten å du gör dig till tolk på ett utmärkt sätt, både fantasi å fakta! Du levererar mest varje dag å du är duktig å förtjänar dina läsare!
2017-05-03

    Elisabeth Nilsson VIP
Du skriver mycket tänkvärt och bra om frihet, det finaste, som man önskar alla. Men som tyvärr inte är alla förunnat att leva i.
2017-05-03

  Marianne Räf
"... då vänskap kan idkas utan krav...", - en strof jag ej föll för!
Såklart, innebär Vänskap och Kärlek
en mängd krav att fylla ! Vänl., M R.
2017-05-03

    ej medlem längre
Frihet är det vackraste av ord...och din text likaså.
2017-05-03

  Larz Gustafsson VIP
Jag ser höst och vinter som fångenskap.

Frihet är att vara frälst.
2017-05-03
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO