Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maj 2017


Så töms åter träden

Så töms åter träden på småfåglars sång
och blickarna vänder sig bort
och kärleksfullt kvitter byts ut än en gång
mot lärdom att ljuvligt är kort.
Som skadskjutna kråkor som stapplande springa
så haltar vårt språk nu när orden har dött
och kylslagna kvällningens himmel har inga
nyanser av rött.

Så töms åter träden på småfåglars kiv
rätt givet och förutsägbart.
De vackra förälskade fåglarnas liv
levs fram någon annanstans snart
ty vindarna för dem mot okända länder
och vad som fick växa just här måste dö.
Till minnet av ömsinta flätade händer
säg tack och adjö.

Så töms åter träden på småfåglars dans
och somliga lär sig på nytt
att skogen där småfåglar sjunger i trance
nu hör till en tid som har flytt.
Ur avskedets aska ska träd åter växa
och småfåglar sjunga i fullfjädrad prakt.
Om fåglar har somliga lärt sig en läxa
det vill jag ha sagt.




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 703 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-05-04 22:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Rafael