Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eget foto. Utsikt från Finska Bastusällskapets strand i Kopparnäs i Helsingfors Drumsö mot Finska viken den 3 maj.


ÄNTLIGEN VÅR

Fjärd ligger öppen, solstrålar glittrar
i svag blid sjögång
efter en lång väntan, vår ligger i luften,
näsborrar gör även ett misstag
känner som om böcklings doft i luft, synsinne irrar,
tror sig se att björkarna har mössörön, inte ännu,
i stället hälsar tussilagor vid vägkanter,
sippor, blåa och vita, ler i massor i skogen.

Allt liv har varit fjärran så länge,
fallet i glömska, men nu
livet föds igen på nytt, en gång i året,
nu är denna magiska stund nära!
Men då det är ännu gråkallt och värme saknas
gick jag i bastu!

© Heikki Hellman 04-05-2017




Fri vers av Heikki Hellman
Läst 525 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-04 08:42



Bookmark and Share


  Janina Kaminska
Skimrande vackert skrivet och en underbar bild.
2017-05-17

  ResenärGenomLivet VIP
Tycker om ditt fantastiskt vackra foto och visst är det gott med alla vårtecken...fint skrivet...
2017-05-05

  Alysse VIP
Du beskriver naturen
i sin allra vackraste vårdräkt
så målande och fint
och din bild är så härligt
glittrig
För ett ögonblick sitter
jag där med dig och njuter
av allt det underbara.
Tack!


2017-05-05

    ej medlem längre
Så vacker utsikt du har över havsviken! Härligt att bo så vid vatten, liknande utsikt har jag också!
Fint har du skrivit om vårens första iakttagelser, vårblommorna!
2017-05-04

  Larz Gustafsson VIP
21 plusgrader i morgon.
Underbart!
2017-05-04

  Chawa VIP
Ja nu äntligen händer det vi så länge väntat på! Här i södra delen Sverige spricker träden nu och likaså börjar rapsfälten bli gula. Nu är gudagott att vara! Tack för skönt tecknat vykort från ditt vackra rike i både ord och bild!
2017-05-04

    ej medlem längre
Ord och bild ger en nästan sinnlig njutning och jag gläds ända in i hjärtat att få läsa dikten.
2017-05-04

  Minkki VIP
Vänta bara, i morgon utlovas värmetopp ute (fast inte bastuvarmt)
Ett härligt foto till Din glada text
2017-05-04

  walborg
Så härligt att läsa dessa ljusa ord i den vackraste av årstider på gång - bilden är underbar.
2017-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Heikki Hellman
Heikki Hellman