Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En båt leder ut

Lagar är en väg mot inga lagar.
Mot förstånd och förståelse.


Åt styrbord, åsar; träsk åt babord.
I fören, en korg flätad av belastningar.

Betyg på kaptenen hade flutit i land.
Han hade redan rullat mattorna kring liken.




Fri vers av Salvation Pepper
Läst 410 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2017-05-11 11:24



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
berör och känns
2017-05-18

  KattenKin VIP
Man kan ju fundera ibland på hur många tusentals år det ska ta innan förståndet sipprar ner genom leden när oförståndet ständigt infiltrerar och förgiftar densamma i maktens boning! Och alla korgar flätade med belastning blir för gemene man mer hinder, än möjlig passage. Jag har nog drivit vilse nu, men det var så här det såg ut i min kikare. :)
2017-05-17

  Nils-Robert
En spegling av världens bahandling
av de som mest behöver hjälp
2017-05-12

  Anya VIP
Tänker på båtflyktingar när jag läser. Kaptenen som rullar mattor runt liken. Kanske tolkar jag helt fel?
2017-05-12

  Stefan Albrektsson
Metafortät!! Gillar rundblicken i andra strofen (och att akter saknas!). Och T.T. kommer för mig: "Sverige är ett uppdraget, / avtacklat skepp. Mot skymningshimlen står / dess master kärvt."
2017-05-12

  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2017-05-12

  Karina"Kia"
Ordvändningar och en lek med ordens betydelse i denna starka berättelse!

Snyggt bra skrivet här må jag säga..Förtrollande bra!
2017-05-11

    ej medlem längre
man vill gärna läsa
om det som sker under ytan
plussar för uppföljare och +
2017-05-11

  Bibbi VIP
Starkt.
2017-05-11

  bumerang

Känner överhängande katastrof kombinerat med möjligheter, trots risk.
Fast som en sista utväg. Båten som leder ut.
Som det ibland är i många skiftande sammanhang i allas våra livsval.
2017-05-11

  Marianne Räf
Gillar att jag i läsningen möter
oväntade ord och vändningar.
En del kan förstås indirekt, -
annat är spännande gåtfullt.
2017-05-11

  Ewa-Britt Nilson VIP
Segla undvika
bränningar och skär
vem i allsindar klarar
av det där, när, allt
verkar överlastat här...
2017-05-11

    ej medlem längre
En dikt som gör ett starkt intryck på mig. Orden är väl valda och sammanflätade till en helhet. Strofen i mitten är helt fantastisk.
2017-05-11

  RitaBrunner
Spännande metaforiska rader som tankarna att vakna, som får en att "smaka" på varje ord,stanna till efter varje mening. Som en fd sjöbuse gillar jag sjölivsmetaforer och i denna väcker det bilder i mitt inre om dålig styrning och oansvarighet som kan sättas i olika sammanhang i världen och livet.
Tycker verkligen mycket om denna!
2017-05-11

  Marita Ohlquist VIP
Stark text som får mig att tänka på alla som dör på Medelhavet!
2017-05-11

  ULJO
Berörande skrivet detta
2017-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper