Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maj 2017


Ett tjugotal läsningar

Ett tjugotal läsningar gläds man väl åt
det kunde vart fler, eller färre.
En tröstande tanke att ägna sig åt
är given; det kunde vart värre.
Att skriva är vitsen, att skapa vers
om läsning av andra jag säger: äsch
på textläsning avgjort jag less e'
ibland på poeter punkt ess e.

Ett tjugotal ögonpar smeker min text
ja orden mår gott av er läsning.
När textmassan bakats och knådats och växt,
jag ser det som något slags jäsning,
då frågar jag mig vad som händer sen
kan rimmade versfötter stödja den
som står inför vånda och prövning?
En halvnördig diktskrivarövning.

Ett tjugotal läsare, kretsen och jag,
vi har ändå dikten gemensamt.
I takt med att läsningen är till behag
blir livet ett snäpp mindre ensamt.
En uppmaning riktar jag här till er,
ty gillar ni denna så finns det fler,
förkasta nu övriga plikter
och läs mina övriga dikter!




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 295 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-05 20:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
riktigt väl skrivet och strålande fint rimmat!! En finurlig uppmaning!
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Rafael