Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TILLIT - Sanningens bro

TILLIT

Kärlek och Tillit
går hand i hand
Misstro göder
förödande brand

Den värme som
föddes för helhet
av det rädda osedda
blir släckt närhet

i stelhet förhandlas
desperat vill förvandlas
Regida, timida
det finns inga frigida

men om inte självtilliten bär
spelar det ingen roll
hur varm känslan är
Kärleken är ingen gummiboll

Hjärtat inga svängdörrar har
Som en blommas leende
för kärlekens gnista så klar
Närs syn av seende

Den som vet vad under jord
och vad som danat sin existens
kommer fara med sanna ord
dit sanningen leker och inte bränns

I Tillit kärleksvarma leende händer
gåvans famnvarma vibbar sänder
Budskap bortom ord och puls
Tro inte i misstro att något döljs
för gammalt svek är inte dagen
lyssna på signalerna i magen

Se inte på Din nästa
som en tjuv om natten
Denne kanske är sitt bästa
innan misstron dödade skratten

Att älska vän och förtrogen är ingen tyngd
Att känna alltet och älska är rymd
Att vara en del i något stort
Är det som andas i varje val vi gjort

Misstro och kärlek är antagonister
Anklaga ej nästan för egna brister
Vi andas endast i äkta kärleksluft
Utan tillit blir det onödigt tufft

Livet ska vara rätt och slätt
lätt
Enkelt och chosefritt nära
I Tillit så vandrar de som är
Äkta, närvarande kära
om än på krokiga stigar
och andra de tar adjö
eller urlakas och krigar

Kärlek och tillit
Hand i hand
Inte bara i brand,
ibland

Tillit ingen hit och dit
historia med lyckligt slut
Tillit har inget slut
Ej heller nån dibut

Tillit föds i rena sinnen
Raseras av smärtande minnen
Tilliten är ett nu
Tilliten ett förbund
mellan ett jag och Du

© #DominiQue

#Tack hjärtat mitt i livet
att jag fick detta på pränt och skrivet
varje ord är sant och inget överdrivet
6 maj RättVägens år 2017 eft.Kr


VARMT TACK OM DU LÄSER OCH APPLÅDERAR, FEEDBACKAR OCH BOKMÄRKER - Lovelight till mina SkrivarVänner och läsare.
JAG TACKAR ÖPPET HÄR I TRÅD, EJ I MAIL, LÄS GÄRNA MER:
https://www.poeter.se/Las+Text?textId=2043121

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av DominiQueen
Läst 637 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-06 18:38



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Tilliten till sig själv är viktigast för hur ska man annars kunna lita på andra..kram
2017-05-09

  DominiQueen
Tack för värmande applåder kära Skrivarvänner
LoveBless ~ DominiQue
2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

DominiQueen
DominiQueen