Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Erövringshungrande

 

 

 

Som slaven

på romarens vagn

står döden

och flåsar dig

i nacken

 

Minns att

du är dödlig




Fri vers av Ingrid Trolle
Läst 521 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-05-07 00:02



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Kärnfullt och tänkvärt. Bokmärkes.
2017-05-12

  Lars Hedlin
Starkt och oerhört bra...
2017-05-09

  Fem hjärtan VIP
Mycket bra och tänkvärt skaldat
2017-05-09

  Chawa VIP
Hög eller låg... ett Du är bara ett annat Jag... vi är alla vandrare på samma väg... Gott skaldeverk!
2017-05-08

  Bo Himmelsbåge
Starkt laddad erinran om att Döden,
slaven, alltid finns närvarande,
endast på ett hjärtslags avstånd,
o viskar "Momento Mori" (kom ihåg att du kan dö), även när Du färdas i en Triumfvagn...! För snabbare än Du kanske vill ana... kan Slaven bli Herre,
o styra vagnen antingen mot Himmel eller Helvete...!

Sparas!

2017-05-08

  Olof Lagerhorn VIP
Tidlös och insiktsfull bild kring det faktum att oavsett position och makt, så är vi alla bara "vanliga" sköra människor.

Ett sammanträffande i samman-hanget för mig: jag håller just nu på och läser, Dick Harrisons "Slaveriets historia", vad jag kan se, en mycket gedigen och välskriven bok. Slaveri verkar ha varit en integrerad del av i stort sett alla antika och forntida samhällen.
2017-05-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra text att läsa och fundera på!

2017-05-08

  Eva Helene VIP
Rätt tänkt och mycket väl skrivet!
2017-05-07

  RitaBrunner
Döden är alltid närvarande ...på ett eller annat sätt i livet.
Bra skaldat Ingrid!
2017-05-07

  walborg
Tror att denna medvetenhet hjälper oss med omdöme och verklighetsuppfattning
2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Ingrid Trolle
Ingrid Trolle