Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Till Eva Helenas dikt 'Dödens åkrar' och till Jamilé i Beit Atfal Assumoud, grundad till stöd för palestinska flyktingbarn


Att dela ger liv

Jag vandrade i Somme
med Eva 
där 'Dödens åkrar' lyser svart sorg.

Jag vandrade i Beirut
med 'fostermor' Jamilé,
som i Libanon lever för
palestinska barn
som flyktingsorgen trotsar

i sällskap med
Toves Mumintroll
i lekfulla böcker

Mumin vet allt om
den svarta obegripliga mänskosorgen

Det är på de stora djupen
vi möts
i sorg och i glädje




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 495 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-05-07 03:23



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Älskar det sista stycket som är en stark avslutning på en bra text!
2017-05-08

  Ingrid Trolle
Rörande och
mycket berörande
text om hur Mumin-
trollen kan trösta
2017-05-07

  RitaBrunner
Trösterik text där Mumin har en cental roll. Fint!
2017-05-07

  Eva Helene VIP
Det är en ynnest att få dela sorgen och glädjen, hur skulle vi annars kunna överleva? Tusen tack Monika och Mumin!
2017-05-07

  Maria Sundelin VIP
En väldigt fin text
Kramar
2017-05-07

    ej medlem längre
En så stark berättelse du delar med dig av och på ett så mästerligt sätt. Slutet är så otroligt bra! Mumin fungerar bra i alla lägen.
2017-05-07

  walborg
Blir tagen och rörd - Mumin tröstar med sin godhet
2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP