Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Körsbärsblommor

Snödrivan vid körsbärsträden så djup och vit,
har smält undan och visar redan
stammar där längre ned, bit för bit.
De vita blommorna kommer ej locka humlor i år.

Under den kalla vinterns kyla
trädets bark gav sorkdelikatess.
Snötäcket hjälpte dem att skyla
den skada trädet fick i år.


Den livskraft, liknande den genom vener och artärer,
nu endast väntar på solig vår.
Då livs saften flödar i trädets kapillärer
och knoppars sprängkraft till blad slår ut.


Som livstörst i otåliga unga kroppar,
utan bark så släcks den ej.

Grenar med de väntande knoppar
vet det inte än ... men snart.




Fri vers av Martin Lind
Läst 270 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-07 11:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Martin Lind
Martin Lind