Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Drömresa


vad ska vi drömma nu? säger du
innan vi sjunker undan som tidvatten
på en resa som bara kan delas
då vi kommit fram 

fulla lastare muttrar sig genom natten
grus är grus
även om det kommer med fraktskepp
min resa leds
av någon jag ännu inte känner
denne någon har inte bestämt
vad den ska säga innan tiden runnit ut
liksom mitt i en mening
kanske mitt i ett ord
som kommer att hänga fritt
likt en avsliten sladd
utan att någon vet vart det var man ringde
och vem det var som skulle svara
på andra sidan linjen som löper
genom den nedlagda bygden
där alla djur sover i lador av papp
och ingen verkar sakna dem 

min fyr min fyr
ta oss i hamn
låt oss gå iland
sträcka oss ikapp med morgonljuset

 

 

 

 




Fri vers av Stefan Albrektsson
Läst 484 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-07 11:41



Bookmark and Share


  i af apa
En romantisk, " flyktsoda" ( ebba grön)
prima!!
2017-05-08

  ResenärGenomLivet VIP
Det kändes som att åka tåg...orden/bilderna ilade förbi utanför fönstret/i tanken, utan att man kunde få dem att stanna...gillar slutet när ljuset återvänder...
2017-05-07

  Anya VIP
Kul att du börjar med ett yttrande. Något som jag gör rätt ofta. Gillar det. Fint om livets resa...tänker jag när jag läser.

Jaa vad ska man säga innan tiden runnit ut? Kanske säger man för mycket...kanske för lite. Försöker säga till mina barn det jag tänker och känner om dem. Viktigt att de får veta...

Fina existentiella infallsvinklar i din text.
2017-05-07

  henke_r
Snyggt! Resan är det viktigaste. Att sitta i förstaklass är sekundärt.
2017-05-07

  Larz Gustafsson VIP
Håller f ö med Boel.
2017-05-07

  Larz Gustafsson VIP
Underbart, Steffe!
Suveränt!
Många tankar virvlar genom mitt gamla huvud.
Samtliga vackra.
Jag drömmer mig ofta ut på havet. det lär aldrig bli av. det närmaste jag kommit är Åland och Finland.
Men ibland...ja...du vet...
Det kan räcka med att lyssna till Taubes sånger i ämnet.
Visst, man romantiserar, men varför inte?
Jag vet i alla fall att han inte gjorde det.
Till skillnad från Lasse Dahlqvist så hade Evert varit på sjön.
Du fångar något här som triggar igång massor inom mig.
Och andra gånger kan det räcka med att höra "Singapore" nämnas.

2017-05-07

    ej medlem längre
Redan i inledningen rycks jag med och följer med med stor spänning och förtjusning. Det här är bra poesi och jag blir glad av att läsa den.

Slutet är så vackert att det ger mig gåshud.
2017-05-07

  Salvation Pepper
Verklig känsla av grepplöst svävande.

2017-05-07

  Nanna X
Fritt fall genom drömrymden...
2017-05-07
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Albrektsson
Stefan Albrektsson