Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stenmuren

Sten på sten
vid obrukad jord
armod och tårar
vid skrivna ord
några sekel bort
minnena svävar
böjd var ryggen
och knotiga nävar

Åkrar och tegar
envisheten vägrar
mat på bordet
till sinnet hägrar
stenmuren i gläntan
vitsippans mod
sett livet passera
svett och blod

Stena på stenar
staplade på hög
himlen alltid blå
där som tranan flög
en mur i gräset
så vacker att se
mossa och murgröna
mot höjden kan le

En tid som varit
den finns alltid kvar
stenar i marken
bär historiens svar
naturen är gammal
men finns ändå
och hedern till arvet
den lever vi på

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 923 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-05-08 15:12



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Så mycket historia.
2017-05-10

  Lars Hedlin
Starkt och bra
2017-05-09

  Ewa-Britt Nilson VIP
Ja hårt liv
i varje driv
och kliv, att
få mat på bord...
Tack för Dina ord!


2017-05-09

  StinaJ VIP
Berörande skrivet om forna tiders umbärande och slit. Stenar bär på så många minnen och de talar till oss om den tid som har flytt.
2017-05-09

  Niliboy
Bröt upp för odlarjord men var nödvändigt, sicket knot kan tyckas, men det är en skapelse som vi vill och
bevarar.
2017-05-09

  ResenärGenomLivet VIP
Här i Småland ser man dessa stenmurar överallt...fint skrivet...
2017-05-08

    ej medlem längre
Fin dikt om dessa stenar som är fascinerande på många sätt. Man kan bara tänka sig hur mycket svett och möda det ligger bakom en stenmur.
2017-05-08

  Eva Helene VIP
Vandrade i skogen igår, då tänkte jag liknande tankar som du formulerar så fint här.
2017-05-08

  Janina Kaminska
Vemodsvackra ord om de svunna tiderna.
2017-05-08

    ej medlem längre
En vacker dikt om tid som varit.
2017-05-08

  Marianne Räf
Alltid ett sant nöje å läsa ULJOs poesi!
Så, ock nu. Jag får en skön känsla av
tid som flummar förbi - å nostalgi !
2017-05-08

  Ann V Åhsberg VIP

Tack för denna fina dikt!

"En tid som varit
den finns alltid kvar
stenar i marken
bär historiens svar
naturen är gammal
men finns ändå
och hedern till arvet
den lever vi på"
2017-05-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Ett mycket fint ode till stenen och dess betydelse under århundraden och framledes.
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO