Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vatten som kärlek

Vatten som kärlek

rinner
mellan fingrar

med tillit
går vi ner
i det

för att bäras
av det

men utan tillit
drunknar vi
i det

vi törstar
dricker
gratis

tar in det
i oss

det bli
en del av oss

det är
en del av oss

det blir
till liv
i oss

men sätter det
lätt i fel strupe

alltid vackert
i dess
gestalter

från is
till kokpunkt

men vi flyr det
när det stormar

ändå dras
vi till det

vatten
kärlek

bygger
kropp och
identitet





Fri vers av Petter Wingren
Läst 531 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-05-08 07:34



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Annorlunda beskrivet, och väldigt bra.
Tokgillar din dikt. Tack för bildberättelsen!
2017-05-08

    ej medlem längre
En fin betraktelse över vatten. Vatten är ju liv. Kan inte låta bli att tänka på Jesus och hans vandring över vattnet när jag läser orden:

"men utan tillit
drunknar vi
i det"

Tillit är något mycket stort och jag tror vi är kapabla till mycket mer än vi har en aning om.
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren