Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


DET HÄNDER

det är tidig måndag morgon

solen lyser

himlen är blå

det blåser inte

trädens grenar är stilla

jag ser ut genom fönstret

ser hur sädesärlan letar något att äta

på gräsmattan

en bit bort hoppar björktrasten omkring

på sitt speciella sätt

tre hopp

stannar och lyssnar

innan den dyker ner

kommer upp med en mask

jag njuter av morgonen

ser hur det börjar lysa blått av scilla

i gräsmattan där förut min rabatt var

altanen ser inbjudande ut

tyvärr är det lite för kallt

att gå ut med en kopp kaffe

sitta och njuta av morgonen

den tiden kommer

är kanske inte så långt borta

tänker på allt positivt som ändå händer

orkar inte med dessa människor 

som tar all min energi

pratar sjukdomar

hur besvärligt allting är

jag har lärt mig

äntligen

att låta det gå in genom ena örat

och ut genom det andra

det har blivit mulet

det blåser en aning

ser hur tallens och häggens grenar 

vajar i vinden

jag ska snart ta ur tvätten 

som snart är färdig

hänga den på torkställningen

i badrummet

innan jag börjar ta med mig

det jag ska ha med mig

till måndagsträffen i församlingshemmet

det är alltid lika trevligt att gå dit

träffa positiva människor

prata bort en stund

fika

ha en kort andakt innan vi går hem

dessa dagar är guld värda för mig

som så ofta sitter ensan här hemma

 

anits 8 maj 2017




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-08 11:07



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Tack för dina ord här!
2017-05-20

  tom boreland
härlig stämmning
2017-05-12

    Dan Myrbeck
Låter trevligt!
2017-05-12

  Anya VIP
Frid och ro i morgonen. Avundas dig dessa morgnar. Sådan lycka att känna sig nöjd. Så tänker jag när jag läser.
2017-05-11

  Lars Hedlin
Mycket fint och bra!
2017-05-09

  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt att läsa om din morgon...hoppas du fick en fin dag också...
2017-05-08

  Larz Gustafsson VIP
Undvik pladderpaddorna.
2017-05-08

  Bibbi VIP
Fint berättat.
2017-05-08

  ULJO
Fint att höra
2017-05-08

  Niliboy
Levande berättat å alltid roligt att följa!
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP