Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Palestinska flyktingbarn i Libanon omfamnas av famnen från norr, en mur av trygghet tillsammans med Mumin


Fred är mitt hem

Vad återstår  
när man blir gammal
riktigt lastgammal
en Urgroßmutter

en mormor tyngd av
stigmat krigsbarn

med den förtärande
obevekliga skulden
över att inte kunnat
göra mera för freden

Man tar sig till minnes
Toves Mumin
som under efterkrigsåren
gav den mjukaste trösten
åt den som var liten
och sargad

Man sänder Mumin till
palestinska
flyktingbarn i Libanon

Och ännu idag
sker undret
när Mumin omfamnar
de minsta
med doftande trygghet

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Monika A Mirsch VIP
Läst 322 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2017-05-08 11:48



Bookmark and Share


  Anya VIP
Så mycket empati i dina ord. Själv älskar jag fortfarande Mumin.
2017-07-04

  Eva Helene VIP
En bild som vittnar om att detta är gott nog. Tack för ditt varma hjärta och hoppet du förmedlar!
2017-05-08

  RitaBrunner
Barn älskar det mjuka men görs illa med det hårda!
Fin!
2017-05-08
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP