Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Slutdikten i "Mängder med Minnen".


Jag såg Ljuset !


Tänder liten flamma
till en god cigarett,
å drar små fridsamma
bloss å känner mig lätt !

Nikotin når hjärnan -
å -även- hjärtat, - ja !
Glöden liknar Stjärnan, -
- som kysste Jehova!

Den gången var han vild
å, ganska, så Obscen.
Jag fastna´ på hans Bild -
å av Glädje-fnatt sken.

--"As good as new!", ¨¨¨
sjunger Frida å Agneta . . .
De som lider hunger
kan lätt bli för - feta!

Var ej bedrövad, dock!
Smaska, du, -- utan Gräns !
Så, får du dig en kropp -
med POPPIS korpulens !

Om, du vill skänka mig
av ditt Förtroende, ---
blir jag klar över dig --
- som ett Beroende !!

Jag trodde att jag va´
rotlös, -- utan kompass.
Men, jag fann en, - så bra !
Å, - såg Ljuset - i hast ! ¤







Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 427 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-09 04:40



Bookmark and Share


  Anya VIP
Du fångar så mycket och skriver med så vass penna. Bra att diktarjaget såg ljuset. Känns hoppfullt.
2017-05-10

    ej medlem längre
jag har i september varit räkfri i sju år. saknar inte ciggen heller.
2017-05-09

  Marita Ohlquist VIP
Makalöst bra!
2017-05-09

    Elisabeth Nilsson VIP
Superbra rimmat i dikt med flyt!
2017-05-09

  Lars Hedlin
Gott det...
2017-05-09

  ULJO
Härlig final. Ska givetvis ha ett bokmärke.
2017-05-09
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf