Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blött järn under plast

Utan ett enda bortom
betraktar barnet sin kropp
sträcker ut fingrarna
skrattar åt rörelserna
smakar på världen
som för att sylla

Allt detta märkliga medvetande

Två tungor kväver alienationen
och världen utanför kropparna kan vara
värmen runt ryggslutet och bubblorna
spränger skorstenen, lägger ilningar runt magen
och ännu ett allt växer

Allt detta märkliga medvetande

Fullständigt bortom alla signaler
finns vi sedan, som uttjänta lok i rostiga hallar
vridna runt våra axlar
och ingen vet längre vad de ska göra med oss
våra handböcker med obegriplig kod har gulnat
inte ens vi vet längre om det som står där är sant

Allt detta märkliga medvetande

Men vi finns faktiskt där under alla våra lager
verkligheten har varit och är
så sann att den nu känns falsk: Så sann:
är verkligheten, exakt vad den är

Allt detta märkliga medvetande

Blött järn under plast




Fri vers (Fri form) av Robert Jonsson VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-09 18:46



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Undrar ibland vart vårt medvetande tar vägen när vi inte finns mer...nu tänker jag och vet, men hur blir det sen?
Lite tankar jag fick när jag läste...
2017-05-16
  > Nästa text
< Föregående

Robert Jonsson
Robert Jonsson VIP