Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Minnenas hus

Hela huset är tomt nu
denna stjärnklara natt
jag stirrar på väggarna
där förut tavlorna satt

På altanen är det ödsligt
bara hammocken står kvar
det ekar när jag ropar
till tankar ljudet mig tar

Jag drömmer mig bort
till dagar som svunnit
när fröjden var stor
och vi kärleken vunnit

När eldslågan brann
och kärleken var stark
när bandet var knutet
på trygghetens mark

Vi levde för kärlek
i drömmarnas hus
vi trodde vår lycka
var evig och ljus

Men molnen blir gråa
när helst man ej vill
om kärleken falnar
kan ödet slå till

Nu låser jag dörren
en allra sista gång
jag går nerför gatan
med sorg i min sång

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 506 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-09 20:35



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så mycket vemod i denna fina dikt om livets gång
2017-05-11

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemodig dikt, om kärlekens sorgsna slut. Många är väl de som upplevt just det du så bra diktar om.
2017-05-10

  Niliboy
Sårjesång om flydda dagar å kärlek,
Huga ligen det är ju trist att leva!
2017-05-10

    ej medlem längre
Mycket fint skaldat.
2017-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text som slår an en känslosträng i mitt inre!
2017-05-10

    ej medlem längre
Din hand som för pennans dans förmedlar både vemod och kärleksminnen.
2017-05-10

  Janina Kaminska
Vemodsvackra ord.
2017-05-10

  Salvation Pepper
En melankolisk scen fint fångad.
2017-05-10

  soligajag_1 VIP
En poesi om kärlek, lycka och harmoni .
Dagarna går och drömmen består.

2017-05-10

  lodjuret/seglare VIP
Synd att du redan tagit som patent på texten. Annars kunde en annan, med tanke på snöfallet plötsligt ha lagt vantarna på... Så väl har du här 'förvaltat ditt pund' och rott båten i land.
2017-05-10

  Ingrid Trolle
En vackert beskriven
smärta om ett liv som
var.
Bokmärkes
2017-05-10

  Maria Sundelin VIP
En text full av vemod
2017-05-09
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO