Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgonmjölk för de hemlösa (gryningsdimma)

Molnen insvepta i morgonmjölk

det är inte hur regnet eller vinden ruskar oss vakna

utan hur den nyvakna morgonen detta år vänder blicken mot diset

yrvaket sträcker sig mot himlen och ler

 

det finns de som undrar över innebörden

 

det är inte hur måstena avverkas eller hur kylan tränger in under takfästena

utan hur närvarande vi är som betyder något

men riktigt närvarande kan man inte vara när kylan kryper inombords

då upptas tankarna till annat och kroppens energi till överlevnad

 

att värma eller värmas

det är frågan

 

det finns de som undrar varför morgonen ler

 

© Birgitta Wäppling

 




Fri vers av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 440 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-09 22:08



Bookmark and Share


  Den lilla tänkande
Väldigt fin känsla i denna. Lite tragisk i tonen.
2017-05-20

  Anya VIP
Vackert och filosofiskt. Tycker särskilt om inledningen, den gör att jag vill läsa vidare.
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP