Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
#tävlingsbidrag


Inflyttningsdagen

 

Franks mamma ligger på sjukhuset. Hans pappa har sagt att han inte kommer kunna träffa henne på ett tag. Hon mår inte bra. Frank vet vad det betyder. Hon har fått ett utbrott. Idag ska Frank, hans pappa och hon (pappas flickvän Amanda) flytta in i deras nya hus och hans ska få ett eget rum (som om det skulle göra honom lycklig).

"Visst är det fint? Titta vilken stor trädgård, här kan du spela fotboll!" sa 'hon'."Hjälp mig att bära in bordet Frank, du vet att Amanda inte får lyfta tunga saker" sa Franks pappa. Vad löjlig han är, det där bordet väger ingenting  - tänkte Frank ('hon' är gravid). De kan bo här med sin bäbis, det tänker inte jag göra. Jag tänker bo hos mamma. Hoppas hon blir frisk snabbt, inte som förra gången. 

"Imorgon ska du börja på din nya skola Frank, då kanske du träffar nån kompis som du kan ta hem" sa pappa. "Jag vill inte ha några nya kompisar, jag vill träffa Jojje!" Frank börjar gråta. "Men lilla gubben, det går inte, vi bor ju här nu, det här är vårt nya hem!". "Nej, det här är ditt och hennes hem, inte mitt, jag vill inte bo här!" skriker Frank. 

"Låt honom vara, han kommer att vänja sig" viskar Amanda. "Vill du ha en glass Frank?" frågar 'hon'. "Jag vill ha min mamma, du är inte min mamma, dra åt helvete!" Nu är pappa upprörd "Frank! nu får du sluta!" 

" Jag hatar dig, jag hatar henne, jag hatar det här huset!"

Så var det med den lyckliga inflyttningsdagen, tänkte 'hon'. 

 

 

 

 




Prosa (Kortnovell) av Onomatoprofet VIP
Läst 350 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-05-10 01:12



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Bra skriftat! Din berättelse känns dagsaktuell. Många har upplevt detta.
2017-05-10

  KattenKin VIP
Fint du skriver. Tror inte jag läst något längre av dig förut, men det hoppas jag det blir ändring på!
En story många kan känna igen sig i. Applåder!
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Onomatoprofet
Onomatoprofet VIP