Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lars Berntsson

Jag blir så förbannad på Lars Berntsson. Varje gång som vi grannar samlas hemma hos Anders och Elvy på hörnet för att grilla, njuta av ett gott vin och skvallra lite om folk i grannskapet så bestämmer han sig plötsligt för att släpa in krigsoffer från Syrien eller drunknade människor från överfulla båtar på Medelhavet och lägga dem i prydliga rader i trädgården.
Förstår inte han att det här kan förstöra stämningen på vilken fest som helst, förutom att det skapar en stark oro och rädsla hos barnen? Plötsligt vill alla gå därifrån och skaffar sig diverse ursäkter för att snabbt kunna bryta upp och gå hem. Vi som brukar ha så trevligt och roligt.
Nu har vi skapat en grupp som skall hålla Lars Berntsson borta från alla grillkvällar i fortsättningen. Vi träffas på hemlig ort. Grillar och njuter av det goda vinet och skvallrar om folk i grannskapet. Sedan kan vi inte låta bli att skratta när vi när vi tänker på hur förvirrad Lars blir nu när han inte vet var han skall ta vägen med alla flyktingar och krigsoffer. Sedan skålar vi med varandra och njuter av maten, vinet, solen och den goda gemenskapen.




Prosa (Kortnovell) av Respons VIP
Läst 383 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-10 04:41



Bookmark and Share


    carinamnm
Spot on!
2017-05-11

  Magdalena Eriksson VIP
Bäst!
2017-05-10

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt!
2017-05-10

  Stefan Albrektsson
Ouch! Pricksäkert! Vasst som rakblad i sommarsalladen, vatten i grillen, laxbenen på tvären i halsen och ättika i vinet...
2017-05-10

  KYREUS of Sweden
Absurd realism
som skakar om,
rimligen också
det mest
förhärdade hjärta.
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Respons
Respons VIP