Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Kosmos börjar här

Universum börjar här
i cellkärnans kaos
jag är jätten som kliver över döda världar
myggan som spricker av blod
oändligheten kan inte förstå sig själv måste sätta en ram av ändlighet
kalla den Jag
Gud sa aldrig I begynnelsen var Ordet
det är en fotnot
däremot sa han nog Ordet är fritt
och svärmar av ord flög ut över tomheten på glänsande vingar
Gud skapade ostronen 
Kosmos börjar här




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 405 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2017-05-10 10:12



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Så fin dikt, väcker känslor och tankar.
2017-05-13

  Peter Olausson VIP
Mm, diktgodis! "Gud skapade ostronen" - läckerheter med dyrbara hemligheter, som så mycket annat i den oändliga - eller ändliga - världen. Fint!
2017-05-11

  ULJO
Kosmos börjar här, så fyndigt
2017-05-10

  KattenKin VIP
Vacker text, filosofisk och personlig.
Himla fin bild till.
2017-05-10

  Öknens Ros VIP
en tolkning så god som ingen annan.
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger