Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

nedanför ditt fönster går hela livet förbi



Jag går ofta förbi nedanför ditt fönster, avslöjar drömmar om att inte vara ensam när det skymmer i januari och hur längtan efter en osynlig hand som färgar hjärtats blåslagenhet till ursprungets blodrödheta nyfikenhet, bländar när dagar är alldeles svarta.

Du syns aldrig bakom glaset, men jag har ändå en livsavgörande idé om att du finns på riktigt. Ibland rör sig gardinerna och tyg är stilla om det saknas närvaro i det slutna rummet. Det är dina andetag jag tänker på, då jag försöker hitta genvägen till hörnet av vackra minnen.

Vi kommer aldrig kunna kröka regnbågen till en gata för oss. Tiden räcker inte och många skeenden har förändrat bilden av himlen. Jag försöker i sömnen tända gatlyktorna, lysa upp verkligheten som vi vågar älska samtidigt, men vi har sovit förbi varandras leenden.

__________




Fri vers av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 381 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-05-10 14:30



Bookmark and Share


  KattenKin VIP
Wow så vackert! Bokmärker och dör en stund.
2017-05-12

    Elisabeth Nilsson VIP
En mycket tilltalande text, skriven på fin prosa. Ett brutet förhållande med tillbakablick till minnen av det som var och den vemodiga längtan tillbaka.
2017-05-10

  KYREUS of Sweden
Great poetry, man
2017-05-10

  Annie b'larsson VIP
Livet går alltid förbi. Det kvittar hur man försöker, det hinner alltid före på nåt sätt. Det brukar möta upp ibland när man vill vara ifred. Det kommer förbi när man vill sova, när man vill slippa. Då är det plötsligt Revolution.

Mycket vackert prosastycke.
2017-05-10
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP