Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Satt på paper 2017......


Hemma är dit näbben pekar





Med vit kind
mot stadig vårvind
och stolthet i blicken

i tusental

påväg in
över
upprört hav
mot Sverige
mot
landet lagom

illegala gäss

massmigration

skippar gränskontroll
och uppehållstillstånd

fritt fram för anhöriginvandring

hemma är
dit näbben pekar

sommar i Sibirien
och i flathetens
och mellanmjölkens land

vinter på Irland
och Skotska kusten

Globetrotters
Världsmedborgare
Anarkister
utan giltigt pass

utanför systemets kontroll




Fri vers av Bengt Lindell VIP
Läst 445 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-10 14:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bengt Lindell
Bengt Lindell VIP