Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den öde stranden

En dyna vid en solstol
så ensam på en strand
ett duggregn likt tårar
mot solnedgångens sand

En hink och en spade
där leken fått sitt slut
ett sandslott i solen
där skymningen slår ut

En fiskmås har sjungit
sin allra sista sång
den flyter vid randen
av tidvattnets gång

En flagga ses glömd
mot himlen den grå
den vajar i vinden
allt den kan förmå

En docka ligger slängd
och barnögon gråter
hör stjärnornas myller
en viskning som förlåter

Ett vågskvalp flyter still
där månstrimman lyser
vinden somnar varligt
där sandstranden fryser

Så ystert ligger drivved
från främmande kust
den spolas upp så ivrigt
med höststormens lust

En öde strand blir mörk
när natten faller på
somnar tyst och stilla
vad kan den mer förmå?

(Copyright © ULJO)




Bunden vers av ULJO
Läst 649 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-05-12 09:16



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
En höstlig vemodig ton finns här i en dikt som också kan tolkas symboliskt.
2017-05-15

  Ingrid Trolle
En vacker dikt om det
övergivnas skönhet
med så fin detaljrikedom
2017-05-13

  Nils-Robert
En så vacker dikt om solnedgång vid en strand. Bra fångat
2017-05-12

  Yrre VIP
mjuk och underbar denna!
2017-05-12

    Elisabeth Nilsson VIP
Verkligheten, så fint och känsligt beskriven, med strandens historia.
2017-05-12

  Niliboy
Ja, stranden kanske har en själ?
2017-05-12

    Dan Myrbeck
Vemodigt fin
2017-05-12

  Anya VIP
Dina ord frammanar en fin men vemodig bild av stranden...där alla gått hem.
2017-05-12

    ej medlem längre
Dikten klingar av vemod med vackra undertoner.
2017-05-12

  Marita Ohlquist VIP
Träffsäker skildring, utomordentligt skickligt formulerat!
2017-05-12

    ej medlem längre
Fint, engagerande och trovärdigt. Gillas!
2017-05-12

  Ljusletaren
Bokmärkt så klart :-)
Detta är verkligheten och därför så satte sig dina ord så himla bra /kram
2017-05-12

  lodjuret/seglare VIP
Det värsta med öde stränder är att de kan ligga oupptäckta i åratal. Ungefär som ensam banan i fruktdisken eller på bild någonstans i närheten av en godissugen människa som ju bara borde förbarma sig över den som ensam är.
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO