Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Enslighetens fönster

Jag sökte dig i natten
vid tystnadens våning
Men bländades av ljuset
i tillvarons förvåning

Jag sökte dig bland stjärnor
men föll till marken ner
Från blixten av ett ord
kunde inget skönjas mer

Jag sökte dig i tårfylldhet
men fann inget mönster
Från tomhetens kalla blick
såg jag enslighetens fönster

Jag sökte dig i skuggan
där kvällsvinden var sen
Vid paradisets avskildhet
var luften tung som sten

Jag sökte dig vid elden
där lågan brinner stark
Vid rimfrostens stjärna
där själen vunnit mark

Jag sökte dig i mörkret
men fann dig på ett torg
Du log som i en salighet
och bortblåst var all sorg

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 684 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2017-05-15 09:19



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så härlig dikt om att söka och finna
2017-05-19

  Lars Hedlin
Starkt och bra
2017-05-18

    ej medlem längre
fint och hoppfullt skrivet
2017-05-17

  Salvation Pepper
Tycker om att Hoppet aldrig dog, och att det ledde till belöning.
2017-05-17

  ResenärGenomLivet VIP
Så skönt att äntligen hitta rätt efter allt sökande...mycket fint...
2017-05-16

  Anoo Niskanen VIP
Fin!
2017-05-16

  Karina"Kia"
Innerlig och sökande text..avsaknad den som genom fönstret speglar sig själv...
En mycket djup text i rim!
2017-05-16

  smultronbergen VIP
den här tycker jag mycket mycket
om. Rytmen kan bli bättre men
den får mig att känna, smärta
sorg
2017-05-15

  Ewa-Britt Nilson VIP
Söka
Sakna
Se, vad
mer kan
man önska...
2017-05-15

  Ann V Åhsberg VIP
Låter underbart!

"Jag sökte dig i mörkret
men fann dig på ett torg
Du log som i en salighet
och bortblåst var all sorg"
2017-05-15

  Blomma-Stjärna VIP
väldigt fin att läsa - längtan, sökande, tomhet, tyngd - och en plötslig livsomvälvande öppning - som att gå rakt in i en annan människas leende ansikte
2017-05-15

  agneta pichler
Wow

Denna kommer jag bokmärka

Dina rader tog mig
med sällsam kraft

så glad jag är
för att ha funnit min plats
bland berörande poesi
och vackra rader

Tack uljo
2017-05-15

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbart diktat om att finna en människa, att älska och bli älskad av.
2017-05-15

  louisegirl
Oändligt vackert skrivet
2017-05-15

    Dan Myrbeck
Bra när sökande
leder till finnande.
2017-05-15

  Niliboy
Denna eviga ensamhet som alltid har funnits och inspirerat poeter världen över. Din dikt är mycket fin å bra!
2017-05-15

    ej medlem längre
En text att tycka mycket om - och det gör jag!
2017-05-15

    ej medlem längre
En jättefin dikt!
2017-05-15

  Marianne Räf
Mkt snyggt skrivet ! Lade märke till
vissa fina uttryck, t.ex. :
"i tillvarons förvåning"
Å så härligt!
2017-05-15

  Marita Ohlquist VIP
Berörande text om att söka och att hitta!
2017-05-15

    ej medlem längre
Fin final och mycket vackert förstärkt med fotot.
2017-05-15
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO