Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Palestinska och syriska flyktingar samsas om små och trånga utrymmen i Libanon: "Men vi tar vara på varandra", säger Shamila Shehade, Shatillas Mor Theresa.


'GEMENSAM GLÄDJE VID MEDELHAVETS SKUGGSIDA'

 

Vårt hem

på skuggsidan

vid Medelhavet

 

Vid stranden

i vindögat

barnas sandkaka orörd

 

I krigets

i vansinnets hjärta

tonar vaggsångens

tusentals trösteord

ur varma hjärtan

 

Heta sandkornet

tätt intill det kalla

nästintill vattnet

där havet kysser solen

där livet på jorden blir till

 

Oräkneliga korn

formar sandkakan

innan vågen sköljer

den sköra skapelsen

tillbaka i havet

 

Innan vågen förändrar

ditt byggverk

och varje sandkorn

blir sig själv nog

 

Var gång sandkornet

kysser solstrålen

tänds en stjärna

en ljusreflex

till minnet av de döda

begravda i sanden

 

Jag vet ej

vad som händer

när detta glädjerus

att finnas till i mänskohamn

spjälks upp i

farhågor

i våndor

i ånger över kärlekslösa ögonblick

 

Ack, vore jag ett sandkorn

sprängfyllt av liv i vardande

 




Fri vers (Fri form) av Monika A Mirsch VIP
Läst 594 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-05-11 08:44



Bookmark and Share


  Eva Langrath VIP
Drabbas av orden och symboliken som ger en stark upplevelse av utsattheten och samtidigt en star upplevelse av kärlek som svetsar samman
2017-07-09

    Annika J
Så vackert skrivet om så svåra ting. Även jag tycker om bilden med sandkornet.
2017-05-12

  Anya VIP
Fint perspektiv med sandkornet. Originellt.
2017-05-12

  Janina Kaminska
Stark och berörande.
2017-05-12

  Ingrid Trolle
En stark och rörande
dikt om det meningslösa
våldet. Du är beundransvärd
för ditt engagemang.

2017-05-12

  Eva Helene VIP
Gripande vittnesbörd, vackert tecknat!
2017-05-11

  RitaBrunner
Symboliken i din dikt är verkligen fin!
Och ditt engagemang för dessa hårt drabbade människor är beundransvärt!

2017-05-11

    ej medlem längre
En dikt att läsa flera gånger. Jag älskar den vemodiga tonen, t.ex. i orden:

"Innan vågen förändrar
ditt byggverk
och varje sandkorn
blir sig själv nog"

Mycket starkt och rörande.

2017-05-11
  > Nästa text
< Föregående

Monika A Mirsch
Monika A Mirsch VIP