Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Spoken word om mitt favoritväder med en skånsk klang


Regn

Regn.
Jao gillar daj.
Det ved jao. Hela jao. Både höer å vänster. Opp och ner. In och ud. Hela jao.
Men varfor?

E det för att ljudet e auslappnande?
E det för att känseln e masserande?
E det för att mina sinnen bler mer; närvarande?
Kanske e det för att mina tankegångar bler mer; kontrollerade?

Jao kommer ente ifrån att det e skönt.
Det e skönt att stå. Det e skönt att njuta.
Men e det lönt?
E det vart? Ja det är det.

När andra flyr för sina liv. Flyr för sina kläder. Flyr för sin frisyr. Flyr för sitt smink. Då står jao stilla. Å njuter.

Andra klaugar. Vill ha sol.
Ente jao. Jao står stilla. Njuter.

Jao passar po när regnet kommer. Planerar utflykt när molnen hopar saj. Lämnar hatten himma, jag vill bli blöt.

Dessa tusentals droppar ropar po maj.
Kallar maj till tjänstgöring. Bjuder opp maj po en dans. Förför maj med sin beröring. Skickar maj en pappersbit, frågar chans.

Regn.
Jao gillar daj. Å du, du gillar maj med.
Detta, jag ved.




Fri vers (Spoken word/Slam) av The stuttering poet
Läst 674 gånger
Publicerad 2017-05-11 23:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

The stuttering poet
The stuttering poet