Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gud dör när djävulen föds

 

Gud tände ett ljus
i var mans hus
Hoppades det skulle brinna
i allas hjärtas innersta

I stället uppfanns pengar
fick egoismen att hoppa upp ur alla sängar
Djävulen fick fotfäste
för sitt hemska näste

Bortglömda blev de tio budorden
nu faller de svaga i den mänskliga horden
Det mänskliga rovdjuret har vaknat
empatin skakar när begäret aldrig tillåts slakna




Fri vers (Fri form) av kjell-åke bearfoot VIP
Läst 480 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-05-12 09:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tänka sig att någon fortfarande försöker beskriva världen och människan så här i supernovornas tid.
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

kjell-åke bearfoot
kjell-åke bearfoot VIP