Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

vi är änglar utan vingar



Vi är inga änglar, även när vi plockar blommor på ängar är vi dumma och arroganta mot dem vars liv förvandlats till en ökenvandring när deras tårar tagit slut av kärlekskris.

Vi är inga änglar, inte ens då vi är goda kamrater och bjuder på kalas, eftersom agerandet är orimligt vänskapligt. Det är sådana överdrifter som kan knäcka vilken psykolog som helst.

Vi är inga änglar, endast dårar på upptäcktsfärd i hjärtat och då blir det fel när vi försöker kommunicera med omgivningen. Ingen jävel är egentligen intresserad av änglalika insatser.

Vi är änglar utan vingar, men sådana saker går det inte att prata om. Det är bättre att få hjärnskakning varje dag andra änglar försöker flyga, innan de ramlar rakt över just din stjärnhimmel.


_________




Prosa av Jag är fan större än Sartre VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-12 17:27



Bookmark and Share


  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ditt särartade textsmideri ska nog inte ha mer beröm nu,för då kanske du blir större än sartre blev större än sartre blev.....
2017-05-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Som alltid, skriver du på fin prosa. Och vem fan, vill vara en ängel? Urtrist! Men med skitiga vingar kan man kanske stå ut.
2017-05-13

  Marianne Räf
Det ger ett ljuvt "rus" som av en god --
drog, vid läsning av poetiskt bra texter.
Som din, den här! Det ger en speciell
känsla, då orden når en å de grabbar
tag i själen.. Nått slags poetisk - - - -
njutning, - finns det? Jag tror nästan det !
2017-05-13

  KattenKin VIP
Älskar sista versen, på en i övrigt välskriven text/tanke. Gillar det där med psykologen, uppkäftigt.
2017-05-12

    ej medlem längre
Ånglar, vilka nötta metaforer - Ok, du dekonstruerar friskt men är lika spännande som velocipeder.
2017-05-12
  > Nästa text
< Föregående

Jag är fan större än Sartre VIP