Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
återpublicering


När hon förlåter Göteborg (Hem)

Jag har älskat dig länge nu,

utan att kunna sätta fingret på varför

 

Det är inte bara platserna, kanalerna och humorn,

landshövdingehusen och innergårdarna,

arkitekturen och skärgården

 

Det är din själ som finns där,

mellan huskroppar och över skärgårdens öar

 

Din roll

som världsstad,

dina evenemang

och dina broar

 

Men det är även växtvärk i förorter

och för höga skrapor här och där

trots det finns ändå

din själ kvar

 

var rädd om den, älskade

 

© Birgitta Wäppling




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 611 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-05-13 08:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
härligt poetiskt om staden...
2017-05-14

  Maria Marängsviss VIP

ljuset, dofterna, ljuden, havet, människorna, atmosfären …
Göteborg <3

skönt diktat! :)
2017-05-13

  Anya VIP
Vilket vackert brev till en älskad stad. Tycker om hur du får med växtvärken i förorterna...talande. för länge sedan bodde jag i Lövgärdet och arbetade i Haga...långa resor morgon och kväll. Göteborg har alltid en stor plats i mitt hjärta. Skulle kunna tänka mig att flytta tillbaka...men då skulle jag vilja bo nära Linnegatan...kanske i Haga. Var så fint där. tack för att du påminner.
2017-05-13

  blått nagellack
Så fint om kärleken till en stad! Hög igenkänningsfaktor.
2017-05-13
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP