Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Från jorden till himlen - tävling

Ur fjärran nalkas ljudet av yra stråkar
visst är det underbart?

En himmel hon mött och fått ett hem däruppe att bo på
Det såg lätt ut men det var klurigare än ni tror

För en kvinna med hennes bakgrund var det dock så självklart
bakom berget ståndar himmelrikets grind

Det blev ett fasligt klättrande
Men vad skulle hon göra?

hon måste upp
och hon måste hem
till himlen




Fri vers av Den lilla tänkande
Läst 519 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-05-14 18:05



Bookmark and Share


  Petter Wingren
Nykter poesi utan konstruktioner och lyriska floskler. Vad den handlar om? Är det så viktigt?
2017-05-16

    ej medlem längre
den sista 3radingen (versen) tar jag med mig genom dagen, så finfint skön, enkel, det är svårt att skriva enkelt...
applåder till poetissan!
2017-05-15

  Larz Gustafsson VIP
Religion går ut på att vi ska försöka klättra i egen kraft. Det handlar hela tiden om våra gärningar.

Kristendom, å andra sidan, handlar om vad Jesus gjort och tt vi av nåd får tro på detta.

Välj själv.
2017-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Den lilla tänkande
Den lilla tänkande