Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mitt bidrag till en tävling på Poeter.se med temat "Hem". Bild: Google


Mitt Hem

Mitt hem
finns hos

sången
och skrattet

ett vänligt leende
ett gunstigt sinne

Ett ärligt ord,
en öppen hand

Hemma
är av enkelt slag

Tunna väggar,
jordnära golv

Litet i världen

Men det räcker ändå
att hålla hjärtat varmt

Fönstren är stora
Att släppa in dagens ljus

Om natten är lång
Räknar jag stjärnor

Hemma
finns

mitt skrivarbläck,
gulnade minnesbrev
och utkast till drömmar

Hemma står
stolar för två
Ty mitt hem
är tänkt för vänskap

I mitt hem
finns en vrå

För bara dig och mig

Ty det är Du
som gör mitt hem

Till en plats att leva

Vart Du är blir
Mitt hemma




Fri vers (Fri form) av GG
Läst 307 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-05-14 19:26



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En varm och ombonad känsla får jag när jag läser...så bra...
2017-05-16

    ej medlem längre
Fin text med mycket hemkänsla!
2017-05-15

  Marita Ohlquist VIP
Ljuvligt hem med lust och glädje stor!
2017-05-15
  > Nästa text
< Föregående

GG