Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Angående 4, för mig väsentliga, teman.


Brottstycken


Låg, nog, rättså, obekvämt i sängen,
då jag sov, i morse. Ty, drömmarna
var tämligen mariga. I dem blev jag
styvmoderligt bemött, såväl i
kärnfamiljen som på hispor. Var
mkt hungrig, visste inte hur jag skulle
överleva... Vakna´ som ett nervvrak!

Vaddå ett rökfritt Sverige 2025 ?!
Jag säger : Det är inte för inte som
man röker. Rökningen håller mina
nerver i styr å främjar hjärnans,
hjärtats å andningens funktioner.
Dör gör man, väl, ändå!! Men, --
låt oss som vill det, röka tobak !

Tycker mig ha råkat på Kärleken
i mitt Liv.. Det är helt fantastiskt !
Det ska va´ besvarad Kärlek. Det
är mig han älskar å i helvete heller
'Den Andra Kvinnan', den igel, som
verkar i hans liv å, också, i mitt !
I längden kommer HON å förlora!

Jag är, ju, ganska ensam, allena !
Min skolgång var misslyckad! Jag
lärde mig ej så mkt. Detta var alla
andras plugg, som jag kallar för
'Skolans Liv!' Själv har jag -ensam-
genom gått min egen skola. Kallar
den för 'Livets (hårda) Skola'! - - -







Fri vers av Marianne Räf
Läst 577 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-05-15 14:20



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Ja, livets skola lär man sig nog så mycket i...
2017-05-16

    Elisabeth Nilsson VIP
Nog har du lärt dig mycket, oavsett skolgång. Du skriver väldigt bra, är stark och tuff på många sätt.
2017-05-15

    ej medlem längre
I livets skola har du väl ändå lärt dig mycket! Alla är inte ämnade att studera, vi har olika uppgifter i livet och alla har sin funktion!
2017-05-15

    ej medlem längre
har man ulcerös kolit ska man fortsätta röka. annars vet jag inte om det är speciellt hälsosamt.
2017-05-15

  ULJO
Livets hårda skola. Den är lärorik den
2017-05-15

  louisegirl
Känner igen mig i din dikt såväl,prövningarna har varit svåra i livets skola men vi har vuxit med den uppgiften <3...angående rökningen känns det som man vore omyndigförklarad, det är väl för sjutton gubbar upp till var och en om man vill röka, så ser jag det...så simpla lagar ibland.

Bra rutet Marianne!
2017-05-15

  Marita Ohlquist VIP
Tycker om dina brottstycken, där var och ett skapar tankar och känslor!
Nog är vi ständiga elever i livets skola, bara att konstatera.
2017-05-15
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf