Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Maj 2017


Jag ville jag vore

Jag ville jag vore en ängel som gick
och bar på förmågan att hela,
en ängel med magiska händer och blick
och läkande kraft att fördela.
Jag ville jag mötte just dig, ville jaga
på flykten din tomhet, din smärta, din skam
så inget av ondo fanns kvar att beklaga.
Det vill jag få fram.

Jag ville jag ägde den storslagna rätt
att tiden få vrida tillbaka,
så det som blev fel och så ont och så snett
fick vändas till gott att bejaka.
Jag ville ta på mig den roll som förlåter
och storsint begraver vad felaktigt var.
Jag ville att inget av skuld jag begråter
var bördan jag bar.

Jag ville dock mest utav allt att just du
bar lätthet och ljus i ditt sinne.
Jag ville att du varje stund, särskilt nu,
fick sjuda av glädje där inne.
Och skulle du någonsin vilja och tycka
att vi borde vara nånting för varann,
då blev jag en ängel av jublande lycka
vars dröm blivit sann.




Bunden vers (Annat versmått) av Rafael
Läst 334 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-05-16 12:59



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En fantastiskt skrivarpenna
flödande av liv!
Grattis!
2017-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Rafael